Vic, test previ a l’imminent inici de la Copa del Món

El proper dissabte dia 29 de juny arriba a Vic la prova decisiva de la vintena edició de la Copa Osona de Trial-Gran Premi Diputació de Barcelona. Després d’haver visitat els municipis de Taradell, Calldetenes i Folgueroles; les instal·lacions del circuit de Trial del Mas d’en Bigues acolliran la darrera prova del certamen osonenc que ja compta amb més dos-cents participants inscrits.

Enguany la prova tindrà un important al·licient i es que ha adquirit la categoria internacional UCI C1 i destacarà per la participació d’importants figures internacionals. Serà una cita indefugible per els esportistes de primer nivell que desafiaran la gravetat a les zones del circuit de Trial del Mas d’en Bigues.

La participació serà de luxe, i ja podem avançar la participació del doble campió del món junior i guanyador de la Copa del Món 2018, el madrileny Alejandro Montalvo, la de l’aragonès Abel Mustieles, cinc vegades campió del món absolut, la de la campiona francesa Manon Bassevile o la del campió alemany Dominik Oswald. La representació catalana estarà àmpliament representada destacant a Sergi Llongueras, medalla de plata en els passats Campionats del Món, així com també Eloi Palau, Pol Tarrés o Alba Hidalgo tots ells tops deu al rànquing internacional.

La prova vigatana pren doble importància pels esportistes que hi prendran part. Per una banda la prova té l’atractiu dels preuats punt UCI pel rànquing internacional i per l’altre es que Vic serà un bon lloc per mesurar-se de cara a l’imminent inici de la Copa del Món, que just una setmana després, donarà el tret de sortida a Salzburg, Àustria.

L’esdeveniment adoptarà el format de competició de proves de Copa del Món, amb una prova classificatòria i una final reservada als sis millors classificats. Un altre dels fets destacats de la prova és l’aplicació del nou sistema de puntuació que regula la normativa internacional, basat en l’acumulació de punts al llarg de les cinc zones, i que enguany s’aplicarà a les proves de la Copa del Món.

En l’apartat esportiu el maresmenc Domènec Lladó encapçala la general amb 78 punts. A només tres punts hi ha l’osonenc Jordi Araque i més distanciat hi tenim Toni Guillén amb 68. Aquest resultat però es pot veure lleugerament alterat amb la incursió de nous esportistes que prendran part a la prova vigatana. A la categoria R1 Nil Benítez i Max Serra encapçalen la general ambdós amb 80 punts, Martí Yélamos és tercer amb 77 punts. En R2 el primer lloc provisional és per Victor Pérez amb 85 punts seguit del pradenc Martí Rusiñol amb 77 i del taradellenc Jordi Tulleuda amb 76. L’andorrà Hugo Orgaz encapçala la categoria R3 amb 79 punts. El segon i tercer lloc l’ocupen els vigatans Alba Riera i Dídac Peña ambdós amb 73 punts.

 Les primeres posicions a la general de les altres categories són per (veure tota la classificació aquí):

  • Màster: Albert Lopez (Castellar del Vallès)
  • Aleví: Ferran Serra (Taradell)
  • Principiant: Pep Llopart (El Papiol)
  • Benjamí: Unai Téllez (Castellar del Vallès)
  • Pre Benjamí: Armand Moreno (La Garriga)
  • Open blau: Júlia Mallén (Cerdanyola del Vallès)
  • Open blanc: Pep Cusidó (Matadepera)
  • Open lliure: Nil Parramon (Calldetenes)

Es disputaran un total de tretze categories: pre-benjamins (5-6 anys), benjamins (7-8 anys), principiants (9-10 anys) i alevins (11-12 anys). Les categories de nivell: open lliure, open blanc i open blau. A partir dels 13 anys les categories també es defineixen pel nivell i són les R1, R2 i R3 corresponents als nivells vermell, taronja i verd respectivament. També comptarà amb les categories d’elit i la categoria màster per majors de 30 anys. Per participar cal inscriure’s a través del web www.copaosona.cat, hi ha temps fins les 23h59 del dijous abans de la prova i el preu és de 21€ per prova.

Enguany el programa es divideix en horari de matí i de tard. Els horaris de confirmació seran fins les 11h30 o fins trenta minuts abans de la sortida de cada categoria.  Pels alevins, opens, R3 i màsters la sortida serà a les 09h00. La sortida per les categories R1 i R2 serà a les 11:30. Finalment els pre benjamins, benjamins i principiants sortiran a les 12:00. El primer lliurament de premis s’estima al voltant de les 12h00. Ja en horari de tarda i a partir de les 14h00 hi haurà la prova classificatòria per les categories d’elit femení i masculí. Coneguts els finalistes tindran lloc les finals programades per les 18h00 en el cas de l’absoluta femenina i a les 19h30 en el cas de l’absoluta masculina.

 No deixeu de participar a les xarxes socials Instagram, Facebook i Twitter utilitzant #CopaOsona i #GranPremiDiba