Vic disputa aquest dissabte el Trofeu Internacional Ciutat de Vic

Cartell internacional a Vic
Gairebé 180 pilots (veure llista d'inscrits) repartits en dotze categories es donaran cita el proper dissabte 19 de juny a Vic, al circuit de Mas de Bigues situat a la zona esportiva de la ciutat, per disputar la tercera i última prova puntuable per a la Copa Osona 2021. Una competició amb categoria internacional UCI C1 que comptarà amb alguns dels millors riders del moment.

La categoria femenina tindrà a l’alemanya Nina Reichenbach com a principal candidata a la victòria, amb Vera Barón -guanyadora de les dues proves anteriors i de l’edició del 2019- i Laia Esquís com a rivals. En Èlit masculí hi haurà un cartell de més de 20 riders, entre els quals destaquen el Campió del Món Sergi Llongueras, el britànic Charlie Rollsl’alemany Oliver Widmann, el francès Nico Vallée, els madrilenys Borja ConejosAlejandro Montalvo o el català Eloi Palau. Aquests dos últims seran qui es disputaran el títol de la Copa Osona, amb el permís del gironí Martí Vayreda, recent guanyador de la Copa Catalana.


La normativa COVID consolidada
Aquesta és la tercera prova de la 22a edició de la Copa Osona i el protocol COVID establert està ben consolidat. Els participants i acompanyants tenen clar el funcionament que cal seguir pel bon desenvolupament de la prova. Tot i el bon ritme de vacunació de la població i la flexibilització en les resticcions, la Covid encara hi és i es demana sentit comú, responsabilitat i prudència per poder seguir fent esport segur.

L’organització demana assistir amb els mínims acompanyants possibles, arribar 30 minuts abans de la sortida, mantenir les distàncies durant la disputa de la prova i marxar immediatament una vegada finalitzada.


Horaris
La prova començarà a les 8h del matí i es desenvoluparà seguint diferents franges horàries segons les categories. Cap altre categoria començarà si la que li va abans encara no ha finalitzat, per la qual cosa els horaris són estimats i poden tenir alguns retards.

El lliurament de premis es realitzarà al finalitzar cada categoria i només els tres primers classificats seran cridats. Consulta els horaris.


Categories prebenjamins i benjamins
Amb un comunicat emès per la Federació Catalana de Ciclisme el passat 4 de juny, aquestes categories han passat a un format de proves participatives en lloc de proves competitives.

La Federació Catalana de Ciclisme va emetre un comunicat explicant el canvi de format d’aquestes categories i que afecta a totes les proves de Trial de calendari FCC amb efecte immediat. Aquestes categories han passat a un format de participatiu en lloc de proves competitives valorant i premiant la participació i l’esforç dels nens i nenes per sobre del resultat esportiu.


Tres proves a la Copa Osona de Trial 2021
La Copa Osona, organitzada per Trialsport Club Esportiu Osona i la Unió Ciclista Vic, ha arribat enguany a la seva 22a edició. El circuit s'ha vist reduït en motiu de la pandèmia i ha presentat un total de tres proves: Calldetenes, Folgueroles i Vic. 

La prova de Calldetenes celebrada el 28 de març va donar el tret de sortida al certamen osonenc. Una exitosa primera prova que va comptar amb un cartell d’esportistes de primer nivell per iniciar a Calldetenes la seva pretemporada. Vincent Hermance i Vera Barón en varen ser els guanyadors. La competició, a més, va posar a prova el protocol COVID-19 que va passar l'examen amb nota. 

Folgueroles va acollir el dia 11 d’abril la segona prova del certamen, en un circuit amb zones cent per cent naturals. La victòria femenina va tornar a ser per a Vera Barón, mentre que Eloi Palau es va imposar en la categoria masculina i se situava com a líder de la classificació provisional.

El Trofeu Internacional Ciutat de Vic significarà el punt i final a una bona temporada de represa de la competició després d’un any d’aturada per la pandèmia.