Èxit rotund de la primera prova de la Copa Osona 2021

 Vera Barón i Vincent Hermance s’adjudiquen la victòria a Calldetenes 

  • Gairebé 200 riders s’han citat a Calldetenes
  • Cartell de luxe amb participants internacionals
  • Elevada participació femenina
  • Èxit en l’aplicació de la normativa COVID


Cartell de nivell mundial
La Copa Osona ha estat la primera prova de trial d’aquest 2021. La represa de la competició després d’un any d’aturada per molts d’ells ha donat com a resultat que molts riders hagin inclòs la prova de Calldetenes en el seu programa de pretemporada. 

Alguns dels elit masculins que s’han citat a Calldetenes acumulen victòries i títols internacional, entre ells Vincent Hermance (França) tres vegades Campió del Món (2007, 2013 i 2015) Alejandro Montalvo, guanyador de la Copa del Món 2018 i Campió del Món junior 2017 i 2018, el número u mundial Borja Conejos, el campió de França 2020 Noah Cardona i Eloi Palau Campió del Món junior 2016. Sergi Llongueras, uns dels riders esperats a Calldetenes, ha causat baixa després d’informar que estava pendent d’un test d’antigens. En categoria elit femenina destaquen la participació de Vera Barón, guanyadora de la Copa del Món 2019 i Perrine Perrine Devahive, Campiona belga 2019.

Un total de 13 riders masculins i 6 de femenins han completat les cinc exigent zones dues vegades en un promig de temps d’una hora i quinze minuts, ha estat una cursa ràpida on Hermance (ElitM) i Varón (ElitF) han acumulat un total de 450 i de 320 punts respectivament. 

En homes el basc Julen Saez amb 430 i l’osonenc Eloi Palau amb 400 han acompanyat el francès en el podi, mentre que en dones la belga Perrine Devahive amb 410 ha estat segona i Laia Esquís amb 380 tercera.

Hermance, que a competia per primera vegada després del trencament del lligament del dit polze, declarava al finalitzar la prova que estava content del resultat i de la seva participació, però que es sentia encara faltat de ritme.
Barón ha rodat per unes zones d’un nivell superior a la resta i s’ha assegurat la victòria amb 320 punts. Assegurava que estava una mica desmotivada però al saber que hi havia aquesta prova i un calendari programat ha fet que les ganes de preparar-se i la motivació s’hagin disparat.

 


El protocol COVID aliat dels horaris
Per tal de poder garantir que la prova es desenvolupés amb totes les garanties de seguretat, les inscripcions van finalitzar amb suficient antelació per tal d’organitzar les categories en diferents franges horaris per evitar aglomeracions, i donant com a resultat unes curses fluides i ràpides. Els horaris s’han complert amb pulcritud, convertint-se en un dels èxits de la primera prova d’aquesta edició de la Copa Osona. Les diferents mesures de seguretat establertes s’han desenvolupat correctament, i s’ha assolit l’objectiu de no crear acumulacions de públic a l'entorn dels participants.


Folgueroles acull la segona prova
La que havia de ser la tercera prova del 2020 i fou suspesa a causa de la situació de pandèmia tornarà aquest 2021, serà a la zona de l'Ermita de la Damunt de Folgueroles el dia 11 d’abril. Les inscripcions ja estàn obertes aquí, hi ha temps fins el dia 3 d’abril.