Calldetenes dóna el tret de sortida a la 21a Copa Osona de Trial-Gran Premi Diputació de Barcelona

El certamen comptarà amb 5 proves a diferents localitats de la comarca

  • Calldetenes acull la primera prova del circuit osonenc
  • Es preveu una inscripció de més de 200 riders
  • La prova compta amb participació internacional

 

Cinc proves conformen la Copa Osona de Trial - Gran Premi Diputació de Barcelona
La Copa Osona, organitzada per Trialsport Club Esportiu Osona i la Unió Ciclista Vic, arriba a la seva 21a edició. El circuit consta de 5 proves amb totes les categories des de pre benjamí fins a elit. La primera prova es disputarà a Calldetenes el diumenge 16 de febrer de 2020. Les inscripcions estan obertes fins dijous abans de la prova a la web www.copaosona.cat.

La resta de proves del calendari segueixen el següent ordre:

  • 8 març - Taradell
  • 19 abril - Folgueroles
  • 24 maig - L'Esquirol
  • 20 juny - Vic


Participació de més de 200 riders
Es preveuen més de 200 riders que participaran a la Copa Osona de Trial - Gran Premi Diputació de Barcelona en alguna de les seves categories. Clubs de tot el territori català i de fora segueixen el circuit de la Copa Osona.

En l’edició del 2019 el francès Noah Cardona es va adjudicar la victòria a la prova de Calldetenes, seguit del també francès Clement Meot. Completava el podi Domènec Lladó, qui s’adjudicà la victòria final, compartint podi amb Jordi Araque i Toni Guillén.


Internacionals
La prova inaugural de Calldetenes de la Copa Osona de Trial - Gran Premi Diputació de Barcelona comptarà amb la participació d'atletes internacionals. Destaquen els anglesos Adam Morewood i Charlie Rolls, actual Campió del Món junior. També veurem en escena l'osonenc Eloi Palau, que torna a la competició després de l'accident del passat mes d’agost.

Així mateix la prova de Vic programada pel 20 de juny serà, aquest any també, Trofeu Internacional Ciutat de Vic, classe UCI C1, on els participants de les categories d'elit podran aconseguir punts pel rànquing internacional.

 
Nou reglament de competició
Enguany la Federació Catalana de Ciclisme implementa la nova normativa internacional basada en l’acumulació de punts a les zones i donant com a vencedor el participant amb la puntuació més alta.

El concepte és senzill, els participants han de creuar les seves portes (sectors) sense tocar el terra amb cap part del cos ni de la bicicleta, excepte amb els pneumàtics i amb no més temps de l’establert, fixant en un màxim de 2 minuts. Per cada sector creuat sense penalitzacions s’obtenen 10 punts. Després de sobrepassar les diferents zones, el participant amb més punts és declarat guanyador.

La puntuació màxima que es pot obtenir a les zones que agrupen els nivells de verd, taronja, vermell i groc és de 50 punts, mentre que les zones que agrupen els nivells de negre, blanc i blau és de 40 punts.