Pol Tarrés i Vera Barón guanyen el Trofeu Internacional Ciutat de Vic

La darrera prova de 20a edició de la Copa Osona presentava dues novetats importants, en primer lloc la categoria UCI C1 per la que s'internacionalitzava la prova, i en segon lloc l'aplicació del reglament de la Copa del Món pel qual la puntuació és acumulativa en les cinc zones.

Gairabé 150 participants es reunien a primera hora del dissabte per fer el reconeixement de les zones, un total de 5 que els riders havien de completar dues vegades. A les 9.00 es donava la sortida a les proves R1, R2, R3, Màster, Alevins, Opens, Principiants, Benjamins i Pre Benjamins. L’horari d’aquestes proves es va veure modificat per l’onada de calor, que va ser també una de les protagonistes de la jornada de dissabte.

A les 12.30 es va iniciar sota un sol de justícia, l'entrega dels premis a les categories disputades durant la matinal.

  

La jornada seguia a les 16.00 amb el reconeixement de les zones per part de l'elit femení i masculí. Entre els assistents figuraven reconeguts riders internacionals, és el cas de l'equip francès que arribava a l'espectacular circuit de Mas de Bigues en cerca dels punts UCI i també amb la voluntat de mesurar-se abans de l'imminent inici de la Copa del Món, prova a la qual es donarà el tret de sortida el cap de setmana del 6 i 7 de juliol a Austria.


Un total de 24 elits masculí i 5 elits femení d'entre els que destaquen  Manon Basseville, campiona de França i 2a en rànquing internacional, la catalana Alba Hidalgo, 5a en el rànquing internacional i la madrilenya Vera Barón.

La prova masculina ha comptat amb la participació de riders de primer nivell internacional. És el cas de l'alemany Dominik Oswald, 3r del món 20". Sergi Llognueras, subcampió del món 26". Nicolás Vallée, número u en el rànquing internacional 26", el que fou tres vegades campió del món 26" Vincent Hermance, Eloi Palau campió del món junior 2016 i 4t campionat del món 2018, Pol Tarrés, sisè en el rànquing internacional i Noah Cardona 8è del món 26"

A les 16.00 es va donar el tret de sortida de les classificatòries de l’elit femení i d’un grup de l’elit masculí. La sortida del segon grup de l’elit masculí s’ha donat a les 17.15.

Una hora i mitja més tard es coneixien els finalistes que disputarien a continuació les finals del Trofeu Internacional Ciutat de Vic.

En categoria femenina les millors riders van estar: Manon Basseville, Alba Hidalgo i Vera Varon. Les tres participants van completar una sola volta de les cinc zones de la Copa Osona. La victòria va estar per Vera Baron, seguida per la francesa Manon Basseville. Completava el podi la catalana Alba Hidalgo. 

A continuació es va disputar la final masculina amb els sis millors riders de la jornada: Eloi Palau, Sergi Llongueras, Dominik Oswald, Vincent Hermance, Pol Tarrés i Nicolàs Vallée. En aquesta categroria es va viure una animada final on el podi no es va decidir fins a la darrera zona, on Pol Tarrés va completar amb 50 punts. Completaven el podi dos membres de l’equip francès, Nicolás Vallée en 2a posició i Vincent Hermance en el 3r caixó del podi.

  

La victòria de la Copa Osona va estar per Domènec Lladó, qui arribava a la prova amb tres punts d’avantatge sobre el 2n classificat, l'osonenc Jordi Araque. Una distància que Lladó va saber augmentar, completant la copa amb 93 punts, quatre per sobre de Araque amb 89 punts. Completava el podi Toni Guillén.

El lliurament de premis va comptar amb l’assistència de Toni Reig, director del Consell Català de l’Esport i l’Activitat Física, Pere Ponts, diputat adjunt d’esports de la Diputació de Barcelona, Josep M. Roca, regidor d’esports de l’ajuntament de Vic i Joaquim Vilaplana, president de la Federació de Ciclisme. Tots ells coincidien en la importància d’esdeveniments esportius internacionals i en la voluntat de potenciar-los.