Canvis importants i novetats a la Copa Osona 2020

La 21a edició de la Copa Osona de Trial – Gran Premi Diputació de Barcelona comença el proper dia 16 de febrer a Calldetenes. L'edició d'enguany presenta canvis importants i novetats.


NORMATIVA
El canvi més important d'enguany és la implementació de la normativa basada en l’acumulació de punts. Aquesta normativa ja va ser aplicada l’any passat a les proves de Barcelona i de Vic, enguany s’estén a totes les proves del calendari FCC.

Els participants han de creuar les seves portes (sectors) sense tocar el terra amb cap part del cos ni de la bicicleta, excepte amb els pneumàtics i amb no més temps de l’establert, 2 minuts màxim. Per cada sector creuat sense penalitzacions s’obtenen 10 punts. Després de sobrepassar les diferents zones, el participant amb més punts serà declarat guanyador.

La puntuació màxima que es pot obtenir a les zones que agrupen els nivells de negre, blanc i blau és de 40 punts, mentre que les zones que agrupen els nivells de verd, taronja, vermell i groc és de 50 punts.

Amb l’aplicació d’aquesta nova normativa els participants de les categories de pre benjamins i de benjamins hauran de seguir les fletxes negres. El mateix passarà amb la categoria fins aleshores denominada open lliure que passarà a dir-se open negre.

El temps de zona passa a ser de 2 minuts, una vegada exhaurit el temps s’ha de sortir de la zona però el participant manté les puntuacions obtingudes.

Descarregar aquí la normativa 2020.


CATEGORIES
Una de les altres novetats que incorpora la Copa Osona d’enguany és l’ampliació de les categories de màsters. Donada la bona acollida que va tenir l’any passat a la Copa Barcelona, aquest any es disputarà la categoria de màster 1, amb nivell verd, i la categoria de màster 2 amb nivell blau.


PREMIS EN METÀL·LIC
Per a les categories d’elit s’estableixen premis en metàl·lic a cada prova per un valor de 320€. La quantitat establerta segons la posició és la següent: 1. 60 €, 2. 40 €, 3. 30 €, 4. 20 € i 5. 10 €