La 25a edició de la Copa Osona arrenca aquest diumenge

  • Tindrà un total de cinc proves repartides entre febrer i abril
  • Més de 4.500 esportistes en 132 proves organitzades han passat pel certamen osonenc
  • El Gran Premi Ciutat de Vic tancarà la temporada el dia 28 d’abril

La temporada catalana de trial arrencarà oficialment aquets diumenge 4 de febrer amb la primera prova de la Copa Osona de Trial, que es disputarà a Taradell. El calendari osonenc, organitzat pel Trialsport Club Esportiu Osona, celebra enguany 25 edicions i ho farà amb cinc proves puntuables a Taradell (4 febrer), Olost (25 febrer) que enguany s’incorpora al calendari, Sant Julià de Vilatorta (10 març), Folgueroles (24 març), la més antiga del certamen i el prestigiós Gran Premi Ciutat de Vic (28 abril). Al llarg d’aquestes 25 edicions, la Copa Osona ha viscut 132 proves en 12 municipis diferents i ha comptat amb més de 4.500 participants.

La cita que obrirà la temporada a Taradell es disputarà a l’entorn de l’ermita de Sant Quirze de Subiradells, amb un circuit que obrirà les portes a partir de les 9 del matí amb la primera prova programada. La jornada reunirà totes les categories excepte l'elit masculina, que no estarà present a Taradell i obrirà la temporada el 25 de febrer a Olost. Les inscripcions estaran obertes fins el dimarts 30 de gener a la mitjanit al web de la FCC.

Seguint la línia marcada el 2023, les categories prebenjamins i benjamins mantindran el format de proves participatives, mentre que totes les categories a partir de principiants tindran la seva corresponent classificació, podi i arrossegament de punts per a la classificació final de la Copa Osona. A més, una de les novetats del calendari de trial d’aquest 2024 és que tots els participants que prenen part a les proves de la Copa Osona obtindran punts per a la Copa Catalana de Trial.

El certamen osonenc tornarà a ser un punt de trobada per al millor trial català i assegura bona participació i un gran espectacle en totes les proves. En l’edició de 2023, els campions de la general final van ser la subcampiona d’Europa i bronze mundialista la vigatana Alba Riera i el també bronze mundialista l’olotí Martí Vayreda.

A banda de la part esportiva, la Copa Osona de Trial contribueix en fomentar l’hàbit de l’activitat física i d’un estil de vida actiu i de difondre comportaments de respecte cap al medi natural. La Copa Osona promou el territori sent una oportunitat per donar a conèixer la comarca i els seus atractius entre els riders, familiars i amics que s’acosten a les competicions -molts d'ells procedents d'altres indrets de la geografia catalana- convertint-ho en una experiència en tots els sentits.