El proper 24 de febrer comença la Copa Osona de Trial

El proper diumenge 24 de febrer Taradell enceta la temporada de Trial 2019. La vintena edició de la Copa Osona de Trial – Gran Premi Diputació de Barcelona es durà a terme entre els mesos de febrer i juny amb un total de quatre proves. Després de Taradell vindran les proves de Calldetenes i de Folgueroles els dies 10 de març i 7 d'abril respectivament. Posarà punt i final el Trofeu Internacional Ciutat de Vic, categoria UCI C1, el dissabte dia 29 de juny.

La 20a edició de la Copa Osona de Trial – Gran Premi Diputació de Barcelona espera una participació de gairebé dos-cents cinquanta participants al llarg del certamen, la gran majoria provinents de comarques catalanes, però també molts participants vinguts de fora, i especialment a la prova vigatana on destacarà la participació d’importants figures internacionals atrets per l’atractiu de poder obtenir punts pel rànquing internacional.

Aquest any l’home a batre és el maresmenc Sergi Llongueras, guanyador de la Copa Osona en dues ocasions. Llongueras va realitzar una temporada 2018 per emmarcar, obtenint el primer lloc al rànquing català i com a gesta més destacada la medalla de plata en els Campionats del Món absoluts.

La prova inaugural es disputarà a l’entorn del renovat restaurant Terra Endins, obert recentment. Els participants es trobaran unes exigents zones on predominen blocs de roca en pronunciats pendents. Les cinc zones s’hauran de realitzar un total de dues vegades.

A la prova es disputaran un total de tretze categories: pre-benjamins (5-6 anys), benjamins (7-8 anys), principiants (9-10 anys) i alevins (11-12 anys), així com també les categories definides pel nivell open lliure, open blanc i open blau. A partir dels 13 anys les categories es defineixen pel nivell i són les R1, R2 i R3 corresponents als nivells vermell, taronja i verd respectivament. També comptarà amb les categories d’elit i la categoria màster per majors de 30 anys.

Per participar cal inscriure’s a través del web www.copaosona.cat, hi ha temps fins les 23:59 del dijous abans de la prova i el preu és de 21€ per prova.

Pel que fa als horaris, el primer horari de confirmació serà de 08:15 a 08:45 per a les categories d’alevins, d’opens, R2, R3 i màsters, sent la sortida a les 09:00. De 10:30 a 11:00 és el torn per a les categories R1 i elits, sent la sortida a les 11:30. La sortida per a les categories de pre benjamins, benjamins i principiants serà a les 12:00 essent la confirmació d’11:30 a 12:00. El primer lliurament de premis s’estima al voltant de les 12:00.

La Copa Osona de Trial és organitzada pel Trialsport Club Esportiu Osona i per la Unió Ciclista Vic, compten amb la col·laboració dels respectius ajuntaments, institucions i empreses privades.

No deixeu de participar a les xarxes socials Instagram, Facebook i Twitter utilitzant #CopaOsona i #GranPremiDiba