Participació rècord al Gran Premi Ciutat de Vic

  • Els Campions del Món Eloi Palau, Jack Carthy i Nina Reichenbach entren en escena
  • Inscripció de luxe amb més de 250 riders procedents de 12 països
  • El Gran Premi Ciutat de Vic tancarà aquest diumenge la 24a edició de la Copa Osona

Vic tornarà a posar el punt i final de la temporada a la Copa Osona 2023 amb la disputa del prestigiós Gran Premi Ciutat de Vic, prova amb categoria internacional UCI C1 que tindrà lloc el diumenge 2 d’abril al circuit del Mas de Bigues, situat a la zona esportiva de la ciutat. La competició comptarà amb alguns dels millors riders del moment en el que serà la prèvia de la prova inaugural de la Copa del Món de Trial UCI 2023, que es disputarà en el mateix escenari el cap de setmana següent, concretament del 7 al 9 d’abril.

Els actuals Campions del Món no faltaran a la cita

La categoria masculina tindrà una inscripció de luxe, amb gairebé 60 riders inscrits, que competiran en tres grups. Hi haurà una destacada representació d’esportistes nacionals -més d’una vintena- encapçalats per l’actual Campió del Món d’Elit masculí 20’’, Eloi Palau, que lluirà els colors del mallot irisat davant de la seva afició i que tindrà el britànic Jack Carthy - actual Campió del Món d’Elit masculí 26’’- i als madrilenys Borja Conejos i Alejandro Montalvo com a principals rivals. Completaran la llista de participants nacionals riders de la talla de Julen Sáenz de Ormijana, Dani Barón, Sergi Llongueras, Benito Ros o l’olotí Martí Vayreda, actual líder de la Copa Osona, i una llarga llista de joves esportistes com Doménec Lladó, Martí Riera, Daniel Cegarra, Nil Benítez o Martí Yélamos.

Tots ells s’enfrontaran a destacats noms del trial internacional tals com l’alemany Dominik Oswald, l’austríac Thomas Pechhacker o el francès Vincent Hermance, que acumulen un bon nombre de títols mundials al seu palmarès. Altres noms presents al Gran Premi Ciutat de Vic són els també francesos Noah Cardona i Nathan Charra, el jove britànic Charlie Rolls, l’alemany Oliver Widmann i el suís Tom Blaser, que se sumaran als gairebé 40 riders de fora les fronteres nacionals, procedents també d’Itàlia, Finlàndia, Dinamarca, Bèlgica, Eslovàquia i Brasil.

En la categoria femenina també hi haurà un cartell destacat encapçalat per l’actual Campiona del Món, l’alemanya Nina Reichenbach, que lluitarà per la victòria amb la seva compatriota Larena Hees i amb l’espanyola Vera Barón, guanyadora de la Copa del Món de Trial UCI 2022. Altres noms destacats seran el de la suïssa Debi Studer, les franceses Nina Vabre, Mailys Jouy, Doriane Jamain o Emma Louineau, així com de les riders nacionals Irene Caminos i Alba Riera, que buscarà fer-se amb el títol de la Copa Osona 2023.

A la prova de Vic hi haurà més de 250 inscrits repartits en 13 categories, que hauran de fer dues voltes a un circuit format per cinc zones. La competició decidirà els guanyadors de la 24a edició de la Copa Osona en Elit masculí i femení, Master, R1, R2, R3, Alevins, Principiants i Opens, mentre que les categories Pre-benjamí i Benjamí es disputaran com a proves participatives.

La Copa Osona s’ha consolidat com una oportunitat per donar a conèixer la comarca i els seus atractius convertint-la en una experiència en tots els sentits.