Els riders més joves tornen a l’acció a Sant Julià de Vilatorta

  • El Parc de l’Albareda acull aquest diumenge la tercera prova de la 25a edició
  • Més de 80 esportistes repartits en les categories Aleví, Principiant, Opens, Benjamí i Pre-Benjamí

Ja està tot a punt perquè la Copa Osona 2024 visqui aquest diumenge, dia 10 de març, la tercera prova de la temporada. Dues setmanes després de visitar terres lluçaneses en la cita d’Olost, la competició tornarà a Sant Julià de Vilatorta per disputar una prova oberta només als i les esportistes més joves; concretament, hi estaran convocades les categories Aleví, Principiant, Opens, Benjamí i Pre-Benjamí.

La prova de Sant Julià de Vilatorta -una habitual al calendari de la Copa Osona- es disputarà al Parc de l’Albareda, un idíl·lic paratge situat entre l’ermita de Sant Roc i el pavelló esportiu municipal. L’organitzador del certamen, Trialsport Club Esportiu Osona, ha dissenyat un circuit format per cinc zones sobre una superfície d’herba i amb obstacles naturals de pedra del propi parc, a les quals els participants hauran de donar dues voltes.

La competició comptarà amb més de 80 esportistes inscrits. Les diferents categories arriben a la tercera prova del calendari amb força igualtat a la classificació general de la Copa Osona després d’un inici de temporada molt disputat. En Alevins, el líder provisional és David López (57 punts), amb una victòria a Olost i una segona posició a Taradell que li permeten situar-se per davant d’Arnau Mellado (51 punts), que va pujar al lloc més alt del podi a la primera prova però només va poder ser cinquè a la segona, i d’un regular Nico Zozzaro (50 punts), tercer classificat.

A la categoria Principiant el dominador fins el moment és Marc Muñoz (60 punts) amb dues victòries en les dues proves, seguit per Nil Busquets (54 punts), que ha secundat al líder en les dues cites i Neyzan Sánchez (48 punts), ja més allunyat a la tercera plaça. Una situació similar es viu en Open Blanc on Adrià González (60 punts) encapçala la classificació amb dos triomfs consecutius, superant a Pau Roma i Marc de Vlugt (empatats amb 52 punts) després d’haver calcat una segona i una tercera posició. A Open Blau arriba a la cita com a líder provisional Ger Hosta (57 punts) amb una distància mínima sobre el segon i el tercer classificat, Roc Casals (55 punts) i Daniel Alexander (52 punts). Recordem que les categories Pre-benjamí i Benjamí es disputen com a proves participatives, sense classificació.

La 25a edició de la Copa Osona recuperarà la participació de les categories Elit masculí, Elit femení, Màster, R1, R2 i R3 a la següent prova, que tindrà lloc el dia 24 de març a Folgueroles.