Vic tornarà a decidir els guanyadors i guanyadores de la Copa Osona

  • El diumenge 22 de maig es disputarà el Gran Premi Internacional Ciutat de Vic categoria UCI C1
  • Conejos, Montalvo, Palau i els campions del Món Oswald, Pechhacker i Hermance, candidats al triomf
  • Vera Barón, Nina Reichenbach i Larena Hees es veuran les cares a la categoria femenina

La capital osonenca tornarà a posar el punt i final de la temporada a la Copa Osona amb la celebració del Gran Premi Ciutat de Vic, prova amb categoria internacional UCI C1 que es disputarà el diumenge 22 de maig al Mas de Bigues, situat a la zona esportiva. El circuit vigatà decidirà els guanyadors i guanyadores de la 23a edició de la Copa Osona que, a banda de la vessant esportiva, s’ha consolidat com una oportunitat per donar a conèixer la comarca i els seus atractius convertint-la en una experiència en tots els sentits.

Cartell internacional de primer nivell

La competició comptarà amb alguns dels millors riders del moment, que es troben a terres osonenques per participar a la prova inaugural de la Copa del Món de Trial UCI 2022, que tindrà lloc al mateix escenari del 27 al 29 de maig. La categoria elit masculí tindrà una inscripció de luxe, amb més de 40 participants. Hi haurà una nodrida representació de esportistes nacionals encapçalats pels tres primers classificats dels Campionats del Món de Trial UCI 2021, els madrilenys Borja Conejos i Alejandro Montalvo i l’osonenc Eloi Palau, que lluitarà per fer-se amb el títol de la Copa Osona. Els acompanyaran riders de la talla de l’experimentat Benito Ros -que suma deu títols de Campió del Món-, Sergi Llongueras, Martí Vayreda, Toni Guillén, Daniel Barón i una llarga llista de joves riders com ara Martí Riera, Daniel Cegarra o Martí Yélamos.

Tots ells competiran amb destacats noms del trial europeu i internacional com l’alemany Dominik Oswald, l’austríac Thomas Pechhacker i el francès Vincent Hermance, que entre els tres sumen un total de cinc títols de Campions del Món. Altres noms presents a la prova de Vic són els també francesos Noah Cardona i Louis Grillon o el britànic Charlie Rolls, que se sumaran als fins a 20 riders de fora les fronteres nacionals, molts d’ells francesos però també procedents d’Alemanya, Àustria, Suïssa, Bèlgica, Itàlia, Dinamarca o Polònia.

En la categoria femenina també hi haurà un cartell destacat encapçalat per l’actual Campiona del Món, l’espanyola Vera Barón, que tindrà com a principal rival a la quatre vegades Campiona del Món, l’alemanya Nina Reichenbach i la seva compatriota Larena Hees. També hi seran presents l’actual líder de la Copa Osona, la rider del Maresme Laia Esquís, així com les joves franceses Nina Vabre, Mailys Jouy i Doriane Jamain, a més de la catalana Mònica Castellà

A la prova de Vic hi haurà gairebé 190 inscrits en 14 categories, entre les quals destaquen també Master 1 i Master 2 així com R1, R2 i R3. Com ja ha passat en les restes de proves de la Copa Osona, les categories pre-benjamí i benjamí es disputaran com a proves participatives, sense classificacions ni podi, mentre que a les de principiants, alevins i opens no hi haurà guanyadors de la Copa Osona ja que no s’estableix arrossegament de punts.

Tercera prova de la Copa Osona 2022

La Copa Osona ha arribat enguany a la 23a edició amb la celebració de tres proves: Sant Julià de Vilatorta, Folgueroles i Vic. La prova de Sant Julià, celebrada el 27 de març, només va comptar amb la participació dels i les riders més joves. Els participants de les categories elit masculí i femení van entrar en competició a la cita de Folgueroles, disputada el dia 10 d’abril en un circuit amb zones cent per cent naturals, on es van imposar Eloi Palau i Laia Esquís.

El Gran Premi Ciutat de Vic -que té categoria internacional UCI C1 des de l’any 2019- significarà la clausura de la competició organitzada per Trialsport Club Esportiu Osona, que aquest any celebra el seu 25è aniversari com a escola pionera de trial al nostre país de la mà dels germans Dani i Blai Parramon.