Victòries de Jack Carthy i Vera Barón en un històric Gran Premi Ciutat de Vic

  • Màxima igualtat a Elit masculí, amb Eloi Palau segon i Daniel Barón tercer
  • Nina Reichenbach i Alba Riera han completat el podi de la categoria femenina
  • La 24a edició de la Copa Osona es tanca amb participació rècord de 274 riders

El britànic Jack Carthy i la madrilenya Vera Barón han aconseguit la victòria al Gran Premi Ciutat de Vic, competició amb categoria internacional UCI C1 que s’ha disputat aquest diumenge al Mas de Bigues. La tercera prova de la Copa Osona 2023 ha registrat molt bon ambient ja que ha comptat amb una participació rècord de 260 riders, una part d’ells procedents de fora de les fronteres espanyoles i que es troben a terres osonenques per participar a la prova inaugural de la Copa del Món de Trial UCI 2023 (7-9 d’abril), fet al qual se li han sumat una molt bona assistència de públic, bones condicions climatològiques i la celebració del popular Mercat del Ram.

La categoria Elit masculí ha tingut una inscripció massiva de 60 riders que han saltat al circuit distribuïts en dos grups. El Campió del Món d’Elit masculí 26’’, Jack Carthy, s’ha imposat amb autoritat al seus rivals després de sumar la màxima puntuació en el dos passos per les zones (500 punts), confirmant així el seu gran moment de forma. Hi ha hagut una intensa lluita per la segona posició, que finalment ha estat per a l’actual Campió del Món d’Elit masculí 20’’, el rider local Eloi Palau, que ha lluït els colors del mallot irisat davant de la seva afició i que ha superat per temps a Daniel Baron (tercer), Alejandro Montalvo (quart) i al britànic Charlie Rolls (cinquè), tots ells empatats a 490 punts. La sisena posició ha estat per a Borja Conejos (460 punts), mentre que l’olotí Martí Vayreda ha finalitzat setè (420 punts), resultat que li ha permès imposar-se en la classificació final de la Copa Osona 2023.

A Elit femení, amb riders 20 participants, la lluita per la primera plaça s’ha centrat en les dues últimes Campiones del Món, Vera Barón i Nina Reincenbach. El triomf ha estat finalment per la madrilenya, que ha fet una millor segona volta i s’ha acabat imposant amb 440 punts pels 420 de la rider alemanya. La vigatana Alba Riera s’ha fet amb la tercera posició (350 punts), sumant així el seu segon podi internacional i imposant-se en la general de la Copa d’Osona. La francesa Nina Vabre (250 punts), la belga Perrine Devahive (230 punts) i l’alemanya Larena Hees (220 punts) han completat les places d’honor.

Els guanyadors de la resta de categories convocades a Vic han estat David Cuadau (Master), Travis Asenjo (R1), Gorka Merino (R2), Pep Llopart (R3), Ferran Pérez (aleví), Pablo Coronado (principiant), Arnau Homs (open blau), Eloi Lopez (open blanc) i Abril Sanllehi (open negre). A les categories pre-benjamí i benjamí hi ha hagut més d’una vintena de nens i nenes que han rebut una medalla per la seva participació. Els vencedors finals de la Copa Osona han estat Marc Vila (Master), Guillem Montoya (R1), Gorka Merino (R2), Pep Llopart (R3), Ferran Pérez (aleví), Ger Hosta (principiant), Arnau Santaeugini (open blau), Eloi Lopez (open blanc) i Umbert Clota (open negre).

La 24 edició de la Copa Osona es tanca amb una valoració molt positiva, després de registrar bones inscripcions i espectacle esportiu a les proves de Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta i Vic.