Montalvo i Reichenbach s’imposen al Gran Premi Ciutat de Vic

  • El rider madrileny guanya en Elit masculí per davant de Borja Conejos i el britànic Charile Rolls
  • L’alemanya puja a la primera plaça del podi Elit femení superant a Vera Barón i Laia Esquís

El madrileny Alejandro Montalvo i l’alemanya Nina Reicheinbach han estat els vencedors del Gran Premi Ciutat de Vic, competició amb categoria internacional UCI C1 que s’ha disputat aquest diumenge al Mas de Bigues, situat a la zona esportiva de la ciutat. La tercera prova de la Copa Osona s’ha disputat en unes condicions climatològiques marcades per la calor i les altes temperatures, que han posat a prova la resistència dels participants en les dues voltes que han fet un circuit de cinc zones.

La categoria Elit masculí ha tingut una inscripció de luxe amb més 40 participants que han competit en dos grups, una part d’ells procedents de fora de les fronteres espanyoles i que es troben a terres osonenques per participar a la prova inaugural de la Copa del Món de Trial UCI 2022 (27-29 de maig). El rider madrileny Alejandro Montalvo s’ha imposat amb 480 punts, superant a l’actual Campió del Món, Borja Conejos (470 punts) i al britànic Charlie Rolls (440 punts). El rider local Eloi Palau s’ha hagut de conformar amb la cinquena posició (420 punts) per darrera de l’austríac Thomas Pechhaker (410 punts) però, tot i això, s’ha fet amb la primera posició final de la Copa Osona, per davant de l’olotí Martí Vayreda -avui setè- i del vigatà Martí Riera, que ha sigut novè.

En Elit femení s’ha viscut una interessant lluita per la victòria entre Nina Reichenbach i l’actual Campiona del Món, Vera Barón, que s’ha decantat a favor de l’alemanya per 20 punts de diferència (480 per 460). La tercera plaça del podi ha estat per a Laia Esquís que ha empatat a 370 punts amb la jove francesa Nina Vabre, a qui ha superat per temps. Aquesta tercera posició permet a la rider del Maresme fer-se amb la general de la Copa Osona després d’haver-se imposat a la prova de Folgueroles.

La prova de Vic ha comptat amb gairebé 190 participants en 14 categories. La resta de vencedors han estat Àngel Batlle (Master 1), Pedro Felipe Lopes (Master 2), Víctor Pérez (R1), Beñat Segurola (R2), Àlex Rodríguez (R3), Dani Bonache (principiants), Adrià Morell (aleví), Matteo Grande (open blau), Joan Sans (open blanc) i Guillem Masferrer (open negre). Els guanyadors finals de la Copa Osona han estat Víctor Pérez en R1, Gorka Merino en R2 i Àlex Rodríguez en R3, mentre que  a les altres categories no s’estableix classificació final. A les categories pre-benjamí i benjamí hi ha participat una quinzena de nens i nenes.

Des del Trialsport Club Esportiu Osona es fa una valoració molt positiva de la 23 edició que ha significat el retorn a la normalitat després d’aixecar-se les restriccions COVID de l’any passat. Les proves celebrades a Sant Julià de Vilatorta, Folgueroles i Vic han comptat amb una excel·lent inscripció i han ofert bones dosis de trial a l’aire lliure. A banda de la vessant esportiva, la Copa Osona s’ha consolidat com una oportunitat per donar a conèixer la comarca i els seus atractius convertint-la en una experiència en tots els sentits.