Segona prova de la Copa Osona 2023, només per als més joves

  • El Parc de l’Albareda de Sant Julià de Vilatorta acollirà la competició el diumenge 12 de març
  • Hi participaran 80 riders de les categories Pre-Benjamí, Benjamí, Principiant, Aleví i Opens
  • El Gran Premi Ciutat de Vic tancarà la temporada el dia 2 d’abril

Aquest diumenge, dia 12 de març, tindrà lloc la segona prova de la Copa Osona 2023, que aquest any arriba a la 24a edició. Només quinze dies després de la disputa de la cita inaugural a Folgueroles, la competició osonenca es desplaçarà a Sant Julià de Vilatorta per celebrar una prova oberta només als i les riders més joves; concretament, hi seran presents els participants a les categories Pre-Benjamí, Benjamí, Principiant, Aleví i Opens (blanc, blau i negre).

No hi estaran convocades les categories Elit masculí, Elit femení ni Màsters, així com tampoc els R1, R2 i R3. Els riders d’aquestes categories tornaran a la competició a la tercera i última prova del calendari de la Copa Osona 2023, el reconegut Gran Premi Ciutat de Vic, que es disputarà el dia 2 d’abril amb categoria internacional UCI C1.

Un total de 80 nens i nenes, al Parc de l’Albareda

La prova de Sant Julià es disputarà al Parc de l’Albareda, un fantàstic paratge situat entre l’ermita de Sant Roc i el pavelló esportiu municipal. S’ha dissenyat un circuit format per cinc zones sobre una superfície d’herba i amb obstacles naturals de pedra del propi parc, a les quals els participants hauran de donar dues voltes. En total, hi haurà 80 riders inscrits en les set categories convocades.

Les categories pre-benjamí i benjamí mantenen el format de proves participatives enlloc de proves competitives, de manera que tots els participants rebran una medalla per la seva participació. En canvi, si que hi haurà podis per a les categories de principiants, alevins i opens, que aquesta temporada han recuperat l’arrossegament de punts després d’un any sense fer-ho, amb la qual cosa tornaran a disposar de classificació final de la Copa Osona. 

A banda de la vessant esportiva, la Copa Osona es planteja com una oportunitat per donar a conèixer la comarca i els seus atractius entre els riders, familiars i amics que s’acostin a la competició -molts d'ells procedents d'altres indrets de la geografia catalana- convertint-ho en una experiència en tots els sentits.