Jornada rodona de trial a Sant Julià de Vilatorta amb sol i bon ambient

  • El Parc de l’Albareda ha acollit la segona prova de la Copa Osona 2023
  • El bon temps ha acompanyat en una jornada de trial només per als més petits i petites
  • Ferran Pérez, Ger Hosta, Nacho Caurin, Eloi López i Umbert Clorta han estat els guanyadors

Una vuitantena de riders s’han donat cita aquest diumenge, dia 12 de març, a Sant Julià de Vilatorta per disputar la segona prova de la Copa Osona 2023. El Parc de l’Albareda ha acollit la competició oberta només als i les participants més joves, ja que només hi estaven convocades les categories Pre-Benjamí, Benjamí, Principiant, Aleví i Opens (blanc, blau i negre).

Els nens i nenes hagut de fer dues voltes a un circuit de cinc zones sobre una superfície d’herba i amb obstacles naturals de pedra del propi parc, que estava en òptimes condicions a causa de les bones condicions climatològiques de la jornada, que ha registrat una bona afluència de públic i molt bon ambient. El guanyador de la categoria Aleví ha estat bergadenc Ferran Pérez, que s’ha imposat amb claredat als seus rivals després de sumar un total de 330 punts; l’han acompanyat al podi Jan Closa i Bruc Parramon, aquest últim empatat a punts amb el quart classificat, Hugo Tamame. La igualtat ha presidit la competició entre els Principants ja que només 10 punts han separat els quatre primers classificats. La victòria ha sigut per al rider del Bages, Ger Hosta, per davant de Dani Bonache i Aran Gutiérrez.

A la categoria Open Blau el primer classificat ha estat el valencià Nacho Caurin, que ha superat per 10 punts a Arnau Santaeugini i per 30 punts a Jordi Costa. El triomf a Open Blanc s’ha decidit per temps després que Eloi López i Abel Parareda empatessin a 390 punts en els dues voltes al circuit, amb el manresà Joan Granel com a acompanyant al podi. També ha guanyat per temps el vigatà Umbert Clota a Open Negre, en aquest cas superant per només un minut a Abril Sanllehí i amb Nil Gironella com a tercer classificat. A les categories de Pre-Benjamí i Benjamí hi ha hagut 18 participants, que han rebut una medalla per la seva participació a la prova de Sant Julià de Vilatorta.

La 24a edició de la Copa Osona es tancarà el dia 2 d’abril amb la disputa del Gran Premi Ciutat de Vic, amb categoria internacional UCI C1, on tornaran a la competició les categories Elit masculí, Elit femení, Màster, així com els R1, R2 i R3. La prova, disputada com és habitual a les instal·lacions del Mas de Bigues, servirà per decidir els campions de la Copa Osona 2023 i s’emmarcarà en una setmana intensa de trial a la capital osonenca que es culminarà amb la prova inaugural de la Copa del Món de Trial UCI 2023 del 7 al 9 d’abril.