La Copa Osona aterra al Lluçanès amb el debut de la categoria elit masculina

  • Els excampions del Món Eloi Palau i Sergi Llongueras, principals candidats a la victòria
  • En la competició femenina, la lluita serà entre Alba Riera, Laia Esquís i Andrea Pérez
  • Més de 150 esportistes inscrits a la segona prova de la Copa Osona 2024 que es disputa a Olost

El municipi d’Olost acollirà aquest diumenge, 25 de febrer, la segona prova de la Copa Osona 2024 que enguany s’incorpora al calendari i que significarà l’estrena de la categoria elit masculina. La competició es disputarà en un entorn privilegiat situat a la zona de Santa Creu del Jutglar, amb un circuit de cinc zones sobre elements naturals on els participants hauran de donar dues voltes.

La prova del Lluçanès reunirà totes les categories convocades al certamen -un total de 13- amb més de 150 inscrits, entre els quals hi haurà una nodrida participació d’esportistes locals del Lluçanès. Es comptarà amb la presència de riders de primer nivell que lluitaran per pujar al lloc més alt del podi a la categoria elit masculina en la primera presa de contacte amb la competició per preparar l’actual temporada; és el cas de dos Campions del Món de l’especialitat: el viladrauenc Eloi Palau (Elit masculí 20’’, Abu Dhabi, any 2022) i el rider d’Òrrius Sergi Llongueras (elit masculí 26’’, Chengdu, any 2019). No hi faltaran esportistes joves habituals a la competició com el vigatà Martí Riera, Victor Pérez, Martí Yélamos, Marc Salom o Pau Terradas.

Entre les participants a la categoria elit femenina hi haurà la medallista absoluta del Campionat del Món de Trial UCI 2023, Alba Riera -guanyadora de la primera prova de la Copa Osona- i que tindrà a Laia Esquís, Andrea Pérez, Mònica Castellà, Yun Vilajosana i Núria Costa com a rivals, sense oblidar a la francesa Doriane Jamain, que també serà present a la prova del Lluçanès. Els riders inscrits a les categories Master, R1, R2, R3, Alevins, Principiants i Opens seguiran acumulant punts per a la classificació final de la Copa Osona i enguany també per la Copa Catalana de Trial, mentre que les categories Pre-benjamí i Benjamí es disputaran com a proves participatives.

La Copa Osona de Trial celebra aquest any el quart de segle d’història; durant aquestes 25 edicions, la competició ha viscut 132 proves en 12 municipis diferents i ha comptat amb més de 4.500 participants. A banda de la part esportiva, contribueix en fomentar l’hàbit de l’activitat física i d’un estil de vida actiu i de difondre comportaments de respecte cap al medi natural. Així mateix, promou el territori sent una oportunitat per donar a conèixer la comarca d’Osona i els seus atractius entre els esportistes, familiars i amics que s’acosten a les proves, convertint-ho en una experiència en tots els sentits.