Folgueroles la prova “natural” de la Copa Osona 2021

Folgueroles al natural
Gairebé 190 riders (veure llista inscrits) es donaran cita el diumenge 11 d’abril a Folgueroles, al paratge de la Damunt, per gaudir del trial en unes zones cent per cent naturals.

Entre els inscrits destaca de nou la participació de Vera Barón, guanyadora de la Copa del Món 2019 i d’Alejandro Montalvo, guanyador de la Copa del Món 2018.El francès Louise Grillon i el belga Leonard Romain, ambdós medallistes al mundial junior, seran a la línia de sortida de Folgueroles. 

La representació catalana estarà encapçalada per Eloi Palau, tercer a la prova inaugural. També s’espera que Sergi Llongueras estigui recuperat del tot per veure el maillot irisat en acció. A la prova també hi assistiran esportistes aragonesos, navarresos, valencians, bascos, madrilenys i asturians.

Protocol COVID
L'organització ha dissenyat les zones en dos sectors per intentar que els esportistes minimitzin la interacció. Per una banda l’entorn de la Damunt hi haurà les cinc zones pels nivells negre, blanc i blau. Per altra banda el sector del bosc de Can Clotet hi haurà les zones pels nivells verd, taronja, vermell i groc.

L’espai de competició estarà encerclat i només es permet l’accés als esportistes en el seu horari de cursa. Els assistents no se’ls permet l’accés dins el perímetre, exceptuant les categories de benjamins i pre-benjamins on només podrà haver-hi un assistent per participant.

Des de l'organització es demana molta prudència i responsabilitat a tots els esportistes i assistents si es vol continuar tenint proves esportives.

  • Cal assistir a la prova amb el mínim d’acompanyants possible
  • Arribar 30 minuts abans de la sortida i marxar immediatament després de finalitzar la prova


Horaris
A fi de garantir les mesures de prevenció de la COVID la prova començarà a les 8h del matí i es desenvoluparà seguint diferents franges horàries segons les categories. Cap altre categoria començarà si la que li va abans encara no ha finalitzat, per la qual cosa els horaris són estimats i poden tenir alguns retards. El lliurament de premis es realitzarà al finalitzar cada categoria i només els tres primers classificats seran cridats.

 

Tres proves que conformen la Copa Osona de Trial 2021
La Copa Osona, organitzada per Trialsport Club Esportiu Osona i la Unió Ciclista Vic, arriba a la seva 22a edició. El circuit d’enguany s'ha vist reduït en motiu de la pandèmia i presenta un total de tres proves: Calldetenes, Folgueroles i Vic. 

La prova de Calldetenes celebrada el 28 de març a Calldetenes va donar el tret de sortida al certamen osonenc. Una exitosa primera prova que va comptar amb un cartell d’esportistes de primer nivell per iniciar a Calldetenes la seva pretemporada. Vincent Hermance i Vera Barón en varen ser els guanyadors. La competició, a més, va posar a prova el protocol COVID-19 que va passar l'examen amb nota. 

La darrera prova de la copa serà el Trofeu Internacional Ciutat de Vic el dia 19 de juny, serà categoria internacional UCI C1.