La Copa Osona brilla en l’estrena de la 25a edició

  • Alba Riera s’imposa a la cita inaugural per davant de Laia Esquís i Yun Vilajosana
  • Gairebé 130 esportistes presents en el retorn de la competició a Taradell
  • La categoria Elit masculí s’estrenarà a la segona prova, el 25 de febrer a Olost

La temporada catalana de trial ha arrencat amb bon peu aquest diumenge a Taradell amb la disputa de la primera prova de la Copa Osona de Trial, que enguany celebra els seus 25 anys d’història. La competició s’ha celebrat en un nou circuit ubicat a l’entorn de l’ermita de Sant Quirze de Subiradells, que ha tingut molt bona acceptació entre els participants i en el qual s’han viscut moments esportius de molta igualtat enmig d’unes condicions meteorològiques primaverals.

A la prova taradellenca s’hi ha donat cita gairebé 130 riders inscrits en 12 categories, totes excepte l'elit masculina. El gran nom del dia ha estat el de la mundialista Alba Riera, que s’ha imposat a la categoria elit femenina després de sumar 440 punts en les dues voltes al circuit, classificant-se per davant de la rider del maresme Laia Esquís (430 punts) i de la jove berguedana Yun Vilajosana (420 punts). Mònica Castellà, Andrea Pérez i Núria Costa han completat la classificació de la categoria.

La igualtat ha presidit la competició en la resta de categories, que han tingut com a primers classificats a Guillem Montoya (R1), Lluc Roa (R2), Ivan Monrós (R3), Marc Vila (Màster), Arnau Mellado (Aleví), Marc Muñoz (Principiant), Ger Hosta (Open Blau), Adrià Gonzalez (Open Blanc) i Sira Parramon (Open Negre). Seguint la línia marcada el 2023, les categories prebenjamins i benjamins s’han disputat en el format de proves participatives, sense disputar la classificació final.

La prova va comptar amb la presència de l’alcadessa de Taradell Mercè Cabanas i del Regidor d'Esports Joan Canó, declarant que "Taradell fomenta l'activitat física i l'esport; estem contents de tenir al municipi una prova de la Copa Osona, que té un caràcter formatiu i promociona el territori".

La Copa Osona de Trial 2024 tornarà a l’acció el pròxim 25 de febrer amb la disputa de la segona de les cinc proves puntuables, serà una nova prova que enguany s’incorpora al calendari del certamen osonenc i ho farà al Lluçanès concretament al municipi Olost en un entorn privilegiat situat a Santa Creu del Jutglar.