La 24a Copa Osona comença amb força

  • Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta i Vic integren el calendari 2023
  • Un total de 150 riders disputaran aquest diumenge la primera prova en 14 categories
  • Martí Vayreda, Martí Riera o Nil Benítez en homes, i Laia Esquís o Alba Riera en dones entre els candidats a guanyar

Aquest diumenge, dia 26 de febrer, arrenca la Copa Osona de Trial 2023, una competició històrica del calendari ciclista català que enguany arriba ja a la seva 24a edició. La localitat de Folgueroles serà l’encarregada d’obrir el foc amb un prova a l’entorn de l’Ermita de la Damunt que, com és habitual, es disputarà sobre zones cent per cent naturals.

Un total de 150 participants en 14 categories

A la prova folguerolenca hi haurà un total de 150 riders inscrits en 14 categories. Els participants hauran de fer dues voltes a un circuit de cinc zones, les corresponents a les categories dels més joves a tocar del paratge de la Damunt i les dels més experimentats uns metres més amunt, al bosc de Can Clotet.

La categoria Elit masculí la disputaran 11 participants, entre els quals destaquen riders de la talla de l’olotí Martí Vayreda, el vigatà Martí Riera, el mataroní Nil Benítez -actual sub campió del món de junior 20’’- o els sempre competitius Domènec Lladó, Toni Guillen i Josep Sabé. Completaran la llista els joves riders que aquest any s’estrenen a la categoria Alex Massó, Martí Cros, Victor Pérez, Marc Salom i Martí Rusiñol. A l’apartat Elit femení -amb 6 riders inscrites- la principal candidata a la victòria serà la campiona de la Copa Osona 2022, Laia Esquís, que tindrà a les vallesanes Mònica Castellà i Jorgina Yélamos, a l’osonenca Alba Riera i a les joves Paula Cuesta i Andrea Pérez com a rivals.

Proves participatives i recuperació de l’arrossegament de punts

En la mateixa línia de les temporades 2021 i 2022, les categories pre-benjamí i benjamí mantindran el format de proves participatives enlloc de proves competitives, premiant la participació i l’esforç dels nens i nenes per sobre del resultat esportiu. Per la seva banda, les categories de principiants, alevins i opens recuperaran l’arrossegament de punts després d’un any sense fer-ho, seguint les directrius de la Federació Catalana de Ciclisme, amb la qual cosa hi tornarà a haver classificació final de la Copa Osona.                               

La 24a edició de la Copa Osona, organitzada per Trialsport Club Esportiu Osona, seguirà el mateix format de l’edició 2022 amb tres proves al calendari. Després de la prova d’aquest diumenge a Folgueroles, hi haurà una competició a Sant Julià de Vilatorta el 12 de març (només per alevins, principiants, benjamins prebenjamins i opens) i una última a Vic el dia 2 d’abril, amb la disputa del reconegut Gran Premi Ciutat de Vic amb categoria internacional UCI C1.  A banda de la vessant esportiva, la Copa Osona es planteja com una oportunitat per donar a conèixer la comarca i els seus atractius convertint-la en una experiència en tots els sentits.