Martí Vayreda i Alba Riera, primers guanyadors a la Copa Osona 2023

  • El rider olotí s’ha imposat amb claredat per davant de Domènec Lladó i Toni Guillén
  • En Elit femení, la vigatana Alba Riera ha donat la sorpresa superant a Laia Esquís i Paula Cuesta
  • El fang i la humitat, protagonistes a les zones naturals de Folgueroles

Martí Vayreda i Alba Riera han obtingut la victòria a la cita inaugural de la Copa Osona 2023 que s’ha disputat aquest diumenge a la localitat de Folgueroles. La prova ha comptat amb la participació de 150 riders inscrits en 14 categories, que han desafiat les zones cent per cent naturals de l’entorn de l’Ermita de la Damunt en una jornada marcada per la pluja de primera hora que ha complicat l’actuació dels participants a causa del fang i de la humitat present a l’ambient.

El rider olotí Martí Vayreda s’ha imposat amb autoritat a la categoria Elit masculí, confirmant d’aquesta manera el seu millor rànquing. Vayreda ja ha sigut el millor en el primer pas per les zones i ha eixamplat la diferència a la segona volta, finalitzant amb un total de 320 punts. Per darrere seu, s’ha viscut una interessant lluita per la segona posició, que finalment ha estat per al maresmenc Domènec Lladó, amb una actuació de menys a més que li ha permès empatar a 250 punts amb el rider de Sant Feliu de Codines, Toni Guillen, i superar-lo per millors parcials. El vigatà Martí Riera s’ha quedat a només 10 punts del podi, mentre que Nil Benítez -actual sub campió del món de junior 20’’- s’ha hagut de conformar amb la cinquena plaça.

A la categoria Elit femenina hi ha hagut sorpresa ja que la vigatana Alba Riera s’ha emportat la victòria en el seu debut a la categoria. La rider osonenca ha fet una actuació molt regular en el transcurs de les dues voltes que li ha permès acumular 350 punts, 40 més que la seva principal rival a Folgueroles, la guanyadora de la Copa Osona 2022, Laia Esquís. La tercera posició del podi ha estat per una altra debutant a la categoria, Paula Cuesta, que ha liderat la lluita entre les altre quatre riders joves participants. Els guanyadors a la resta de categories convocades a Folgueroles han estat Guillem Montoya (R1), Marc Juvanteny  (R2), Yun Vilajosana (R3), Marc Vila (Master 1), Ferran Pérez (Aleví), Ger Hosta (Principiant), Dalmau Marí (Open Blau), Eloi Lopez (Open Blanc) i Jan Ausió (Open Negre). Les categories pre-benjamí i benjamí s’han disputat com a proves participatives, amb un total de 19 nens i nenes participants.

La segona prova de la 24a edició de la Copa Osona es disputarà el 12 de març a Sant Julià de Vilatorta (només per alevins, principiants, benjamins, pre-benjamins i opens) i la tercera i última a Vic el dia 2 d’abril, amb la disputa del reconegut Gran Premi Ciutat de Vic amb categoria internacional UCI C1.