Calldetenes reprèn la competició després d'un any

Calldetenes reprèn la competició amb la 1a prova de la Copa Osona 2021
Mesures COVID i espais "bombolla" per la represa a la competició. 

  • Gairebé 200 riders de tot el territori
  • El protocol COVID marcarà la primera prova de la Copa Osona
  • Enguany el certamen comptarà amb tres proves, una d’elles categoria internacional

Gairebé 200 riders 
Gairebé 200 atletes es citaran diumenge dia 28 de març a Calldetenes. La que fou també la primera prova del passat 2020, oferirà als participants zones que posaran a prova les seves habilitats en la represa de la competició. Les inscripcions per la primera prova de la Copa Osona de Trial van finalitzar el passat 20 de març. Seguint amb el protocol COVID de la Federació Catalana de Ciclisme no es permeten inscripcions presencials.
Veure llista inscrits


Cartell de luxe
La Copa Osona és la primera competició de trial que es celebra aquest 2021. Davant el que és l’imminent retorn a la competició, riders de primer nivell han inclòs la prova de Calldetenes al seu calendari de pretemporada. És el cas, per exemple, del tres vegades Campió del Món (2007, 2013 i 2015) Vincent Hermance (França).

També han confirmat la seva participació: Vera Barón, guanyadora de la Copa del Món 2019, Noah Cardona, Campió de França 2020, Perrine Devahive, Campiona belga 2019, Alejandro Montalvo, guanyador de la Copa del Món 2018 i Campió del Món junior 2017 i 2018, i  el número u mundial Borja Conejos.

La representació d’esportistes catalans l’encapçala Sergi Llongueras Campió del Món 2019 i Eloi Palau Campió del Món junior 2016.


Protocol COVID
L'organització delimitarà espais per cada grup bombolla (zones de competició, paddock equips, jutges, zona de personal, zona tècnica) per minimitzar al màxim contacte entre participants i assistents.

Altres mesures COVID són les inscripcions anticipades, la presa de temperatura, la desinfecció i el lliurament dels premis després de la finalització de cada categoria.

Tot l’espai de competició estarà encerclat. Només es permetrà l’accés als esportistes en el seu horari de cursa. Els assistents no se’ls permetrà l’accés dins el perímetre, exceptuant les categories de benjamins i pre-benjamins on només podrà haver-hi un assistent per participant

 Des de la organització es demana molta prudència i responsabilitat a tots els esportistes i assistents si es vol continuar tenint proves esportives.

  • Cal assistir a la prova amb el mínim d’acompanyants possible
  • Arribar 30 minuts abans de la sortida i marxar immediatament després de finalitzar la prova


Horaris
A fi de garantir les mesures de prevenció de la COVID la prova començarà a les 8h del matí i es desenvolupà seguint diferents franges horàries segons les categories.
Cap altre categoria començarà si la que li va abans encara no ha finalitzat, per la qual cosa els horaris són estimats i podrien tenir alguns retards.
El lliurament de premis es realitzarà al finalitzar cada categoria i només els tres primers classificats seran cridats.

 
Tres proves conformen la Copa Osona de Trial 2021
La Copa Osona, organitzada per Trialsport Club Esportiu Osona i la Unió Ciclista Vic, arriba a la seva 22a edició. El circuit d’enguany s'ha vist reduït en motiu de la pandèmia, no obstant presenta un total de tres proves: Calldetenes pel dia 28 de març, Folgueroles pel dia 11 d’abril i Vic pel dia 19 de juny. Aquesta darrera serà categoria internacional UCI C1.